Afscheid

Ezrah kan en wil helpen bij bewust en waardig afscheid nemen.
Dat kan zijn: uw eigen afscheid van dit leven.
Het kan ook zijn: afscheid nemen van een dierbare.

sand-768783_1920

Uw eigen afscheid helpen vormgeven

Als u weet dat uw eigen afscheid van dit leven dichtbij komt, denkt u ongetwijfeld na over hoe u dat afscheid het liefste hebt. Misschien hebt u dat lang van tevoren al gedaan, en hebt u wensen of ideeën vastgelegd. Misschien bent u daar nog nooit aan toegekomen, of hebt u dit moment altijd voor u uitgeschoven.

Hoe dan ook: Ik help u graag om uw afscheid van dit leven vorm te geven op een manier die past bij u. Ik denk met u mee over de uitvaartplechtigheid om het afscheid vorm te geven. Als u dat op prijs stelt, ga ik graag voor in die plechtigheid. Samen met u zoek ik naar teksten, muziek, liederen of rituelen die in uw beleving in deze plechtigheid een plaats moeten krijgen. Zodat u alvast van dit afscheid kunt zeggen: het is goed zo. En zodat degenen die afscheid van u moeten nemen, na afloop kunnen zeggen: het was goed zo.

death-2421820_1920(1)

Afscheid van een geliefde helpen vormgeven

Als nabestaande van een geliefde die is overleden, komt het afscheid nemen van die geliefde op u af. Er moet veel geregeld worden. U draagt zorg voor een waardig afscheid, maar tegelijkertijd is het goed om zorg voor uzelf niet uit het oog te verliezen. Dan kan het helpen als er iemand is die ook luistert naar u, naar uw verhaal en ervaringen; iemand die u helpt om vorm te geven aan een waardig afscheid, passend bij de overledene én passend bij uzelf.

Graag help ik u hierbij – door samen met u te zoeken naar teksten, muziek, liederen of rituelen die pasten bij uw geliefde en die passen bij u, om daarmee de uitvaartplechtigheid vorm te geven en de weg naar de toekomst te zoeken.

Als u dat op prijs stelt, ga ik graag voor in die plechtigheid. Zo hoop ik er ook op die manier aan bij te dragen dat u, als het afscheid achter de rug is, dankbaar kunt terugkijken en zeggen: het was goed zo.